Bizi Takip Edin!

Zayıflama ve Probiyotik İlişkisi

Birçok insan internette, “probiyotik zayıflatır mı?” diye merak ederek probiyotik içeren bağırsak düzenleyici besinleri ya da probiyotiğin faydalarını araştırmaktadır. “Probiyotik zayıflatır mı?” sorusu, kendi içinde birçok cevabı barındırıyor. Peki gerçekten probiyotik zayıflatır mı? Gelin birlikte bakalım.

Probiyotik zayıflatır mı?

Probiyotik zayıflatır mı

Zayıflama ve probiyotik ilişkisi halk tarafından yaygın olarak bilinen ve aynı zamanda merak edilen bir konudur. Probiyotikler doğal ve aktif bir şekilde bağırsaklarımızda bulunan dost bakterilerdir. Bağırsaklarımızdaki dengeyi korurlar; kötü bakterilerin zararlı etkilerini azalttıkları gibi önemli bir savunma hattı oluştururlar.  Bu denge sağlanırken de kilo vermeyi destekleyici bir yapıdadırlar. İyi ama nasıl? Bu dost bakterilerin vücuttaki sayısının artması, zayıflamayı destekleyicidir. Gelin, bu konuya daha detaylı bakalım.

Yapılan bilimsel araştırmalarda normal kiloda bulunan insanların floralarını incelendiğinde, daha kilolu olanlara göre firmucutes adlı zararlı bakterinin daha az olduğu gözlemlenmiştir. Aynı bilimsel araştırmalarda zayıf olan kişilere bakıldığında ise daha kilolu insanlara göre bir probiyotik türü olan bacteroidetes miktarının daha yüksek olduğu gözlemlenmiştir. Daha derine inersek; firmicuutes adlı bakteri şekeri yağa çevirmekte etkin görev alan bir bakteri türüdür. Bu da dolaylı olarak kilo alımı demektir. Probiyotik üzerine yapılan çalışmalardaki bulgular ise probiyotiklerin bağırsaklarda etkin bir şekilde çalışmasını sağlayarak zayıflamayı desteklediği yönündedir.

Zayıflama ve Probiyotik

“Probiyotik zayıflatır mı?” sorusunun bir başka cevabı ise şu şekildedir; şekerli ve yüksek yağlı besinler, bağırsak florasına önemli derecede zararları bulunduğu gözlemlenmektedir. Bu durum, bozulan bağırsak florasının fazla enerji alınımına neden olduğu sonucunu doğurur. Probiyotik ile bozulan bu dengenin düzenlenmesine yardımcı olunabilir.

Bununla birlikte probiyotikler, iştah kontrolünü de sağlamaya yardımcı olabilmektedir. Probiyotik bazlı beslenmeye başlanıldığında, bunu izleyen süreçte sağlıklı ve düzenli beslenmeye dikkat edilmelidir. Bu da düzenli olarak probiyotik tüketmenizi ve zararlı gıdalardan uzak durmanızı sağlayabilir. Çünkü zararlı besinler, yararlı besinleri de yok edebilmektedir. Bu yüzden de bağırsak bakterilerinin yeme alışkanlıkları üzerinde önemli etkileri bulunmaktadır. Yapılan bazı bilimsel araştırmalar, probiyotiklerin yağ emilimini azaltabildiği ve dışkıyla atılımını hızlandırabileceği yönündedir.

PAYLAŞ

NBL ÜRÜNLERİ