Bizi Takip Edin!

Yaz Aylarında Çocuklar İçin Sağlıklı Sosyalleşme Önerileri

Yaz Aylarında Çocuklar İçin Sağlıklı Sosyalleşme Önerileri

Çocuklar yaz aylarında dışarıda arkadaşlarıyla oynamak, vakit geçirmek ister. Arkadaşlarıyla buluşmak, onlarla eğlenmek, sosyalleşerek güzel vakit geçirmek ister.

Pandemi Süreci Çocukları Nasıl Etkiledi?

Pandemi Süreci Çocukları Nasıl Etkiledi

2021 yılında yapılan “pandemi döneminde çocukların durumu” araştırması verilerine göre, çocukların en çok zorlandığı alan sosyalleşememe olmuştur. Çocukların çoğunun pandemide en çok zorlandığı nokta sorulduğunda verdiği “dışarı çıkamamak”, “arkadaşlarımı görememek”, “parka gidememek”, “spor yapamamak”, “yürüyüş yapamamak”, “enerjimi atamamak” vb. cevaplar çocukların sosyalleşmeye olan ihtiyacını ve özgürlüklerinin kısıtlanmasının onlar üzerindeki olumsuz etkilerini göstermesi bakımından önemlidir. Çocukların yaşadığı zorluklar noktasında ikinci önemli konu ise çocuklarda kaygının artmış olmasıdır. Çocukların verdiği yanıtlara bakıldığında, çocukların kendi sağlıklarına kıyasla ağırlıklı olarak ebeveynlerinin ve sonrasında da yakınlarının sağlık durumlarından kaygı duyduklarını belirtmeleri önemlidir. Şu günlerde, pandemi dönemine göre sosyalleşme ve dışarı çıkma konusunda daha rahatız.

Sosyalleşme sürecinde çocuklar, popülasyonda enfeksiyonların yayılmasında önemli rol oynar. Hijyen ve aşılamanın yanında, çocuklarda bağışıklık sistemini güçlendirici gıda takviyeleri, enfeksiyonlara karşı stratejiler arasında önerilmektedir.

Çocuklar İçin Vitamin ve Mineral Takviyesi

Çocuklar İçin Vitamin ve Mineral Takviyesi

Çocuklar için özellikle D vitaminin önemi vurgulanmaktadır. Bunun yanında A, B, C ve E vitaminleri, beta karoten, selenyum, riboflavin, çinko ve demir de bağışıklık sisteminin fonksiyonlarını yerine getirmesinde rol oynayan, enfeksiyonlarla mücadelede görevli vitamin ve mineraller arasındadır.

Çocuklarda düzenli gıda takviyesi kullanımının, yetersiz beslenme görülme olasılığını azalttığı klinik çalışmalarda kanıtlanmıştır. Düzenli gıda takviyesi alan çocuklarda kalsiyum, demir, magnezyum, A, D, C ve E vitaminlerinin eksikliği daha az görülmüştür.

Referanslar:

  1. Sevinc B et al. Pandemi döneminde çocukların durumu araştırması. 2021.

https://www.ihd.org.tr/wp-content/uploads/2021/01/20210104_PandemideCocuklar.pdf Erişim tarihi: 20.04.2022.

  1. Lee BY, Shah M. Prevention of influenza in healthy children. Expert Rev Anti Infect Ther. 2012; 10(10):1139-52.
  2. Mitra S et al. Exploring the Immune-Boosting Functions of Vitamins and Minerals as Nutritional Food Bioactive Compounds: A Comprehensive Review. Molecules. 2022; 27(2):555.
  3. https://www.nhs.uk/conditions/baby/weaning-and-feeding/vitamins-for-children/ Erişim tarihi: 20.04.2022.
  4. Bailey RL et al. Do dietary supplements improve micronutrient sufficiency in children and adolescents? J Pediatr 2012; 161: 837-42.
PAYLAŞ

NBL ÜRÜNLERİ