Bizi Takip Edin!

Sindirim Sistemi Sağlığının Vücudumuz Açısından Önemi

Sağlıklı bir sindirim sistemi hastalıklardan korunmamız, iyi hissetmemiz ve genel sağlığımız için çok önemlidir. Eğer sağlıklı bir sindirim sistemine sahip değilseniz, sağlıklı beslenseniz bile yeterince sağlıklı olamayabilirsiniz. Çünkü düzenli çalışmayan bir sindirim sistemi, besinler ve mineralleri gerektiği gibi sindiremez. Oysa sindirim, emilim ve bakteriyel denge vücudumuz ve genel sağlığımız açısından büyük önem taşır.

Sindirim sistemi sağlığını önemli kılan bir diğer şey ise beynimizle bağlantılı olduğunun düşünülmesidir. Yapılan birçok bilimsel çalışma beynimiz ve sindirim sistemimizin devamlı iletişim halinde olduğunu söylemektedir. Dolayısıyla birinin sağlıklı olması, diğerinin de sağlıklı olması anlamına gelebilir. Örnek vermek gerekirse; sindirim sistemimiz negatif bir durumla karşılaştığında, beynimiz de bu durumdan olumsuz olarak etkilenebilir. Benzer şekilde tükettiğimiz besinleri sindiremiyor ve sağlıksız besleniyorsak ruh halimizin de değiştiğini gözlemleyebiliriz. Buradan hareketle pozitif ve sağlıklı bir zihin için sağlıklı bir sindirim sistemine ihtiyacımız olduğu söylenebilir. Çünkü sindirim sisteminin düzgün çalışması, dengeli bir ruh haline katkı sağlayabilir.

Sindirim Sistemimizin Sağlıklı Olup Olmadığını Nasıl Anlarız?

Sindirim sistemimizin bedensel ve zihinsel sağlığımız için çok önemli olduğunu yukarıda anlatmaya çalıştık. Peki sağlıklı bir sindirim sistemine sahip olup olmadığımızı nasıl anlayacağız? Midede yanma, karın ağrısı, şişkinlik, gaz, kabızlık, hazımsızlık, ishal vb. problemleri sık sık yaşıyorsanız, bu durum sindirim sisteminizin düzenli çalışmadığı anlamına gelebilir. Bu tarz sindirim problemleri kesinlikle göz ardı edilmemeli, devamlılık arz ettiği durumlarda mutlaka bir doktora tedavi olunmalıdır. Çünkü sindirim sistemi problemleri hem genel sağlığımızı hem de zihin sağlığımızı olumsuz yönde etkileyebilir.

Sağlıklı bir Sindirim Sistemine sahip olmak için yapmamız gerekenler

Sağlıklı bir sindirim sistemine sahip olmak vücudumuz açısından böylesine önemliyken bunu nasıl başaracağız? Bazı önemli noktalara dikkat ederek sağlıklı bir sindirim sistemine sahip olmak gayet mümkündür. Düzenli çalışan bir sindirim sistemi için yapılması gerekenler kısaca şu şekilde sıralanabilir:

  • Sağlıklı ve dengeli beslenmek,
  • Yiyecekleri yeteri kadar ve yavaş çiğneyerek tüketmek,
  • Aşırı yemek tüketiminden kaçınmak ve daha küçük porsiyonlar tüketmek,
  • Düzenli egzersiz yapmak,
  • Yeteri kadar su tüketmek,
  • Lifli besinler tüketmek,
  • Probiyotik içerikli besinleri beslenmeye dahil etmek,
  • Stres kontrolünü öğrenmek (Stresin birçok sindirim problemini tetiklediği düşünülmektedir),
  • Aşırı yağ tüketiminden kaçınmak.
  • Probiyotik desteği almak

Yukarıda saydığımız püf noktaları, sindirim sistemi sağlığını destekleyici önerilerdir. Ancak bazı sindirim sistemi problemleri genetik faktörlere bağlı olarak ortaya çıkabilir veya bu problemlerin altında bambaşka nedenler yatıyor olabilir. Bu nedenle sağlıklı bir sindirim sistemi için öncelikle sağlık sorunlarınızı sizi takip eden bir doktora danışmanız gereklidir.

PAYLAŞ

NBL ÜRÜNLERİ