Bizi Takip Edin!

Yaz Aylarında Bulaşıcı Hastalıklardan Korunmak İçin Almamız Gereken 7 Önlem

Yaz aylarında yaşanan yüksek sıcaklıklar ve beslenme alışkanlıklarımızdaki değişiklikler, vücudumuzu hastalıklara karşı daha savunmasız bir hale getirebilir. Mevsim geçişlerinde genel sağlığa gereken önem verilmediğinde, bağışıklık sistemi de tüm bu değişimlere ayak uydurmakta zorluk çekebilir. Özellikle yaz aylarında mikroplar sıcak havanın da etkisiyle kolayca çoğalma eğiliminde olup birçok bulaşıcı hastalığın ortaya çıkmasına neden olabilir. Bu nedenle yazın da en az kışın olduğu kadar sağlığa özen gösterilmeli ve gerekli önlemler alınmalıdır. Peki yaz aylarında bulaşıcı hastalıklarından korunmak ve genel sağlığımızı desteklemek için ne gibi önlemler almalıyız? İşte sağlıklı bir yaz için alabileceğiniz bazı önlemler!

  1. İyi beslenmek

Vücut direncinin kuvvetlenmesi için alınması gereken ilk önlem iyi beslenmedir. Aynı ortama giren milyonlarca virüsün bazı insanları hasta ederken bazılarını edememesi, vücut direnci ile alakalıdır. Bu nedenle yaz aylarında sağlığınızı korumak için sebze ve meyve bakımından zengin beslenmeli, yeterli proteini almalı ve dengeli besin tüketmelisiniz. Öğün atlamamanın da en az sağlıklı besinler tüketmek kadar önemli olduğunu unutmamalısınız.

  1. Kişisel hijyen

Yaz aylarında sık görülen bulaşıcı hastalıklardan korunmak için alınabilecek bir diğer önlem ise kişisel hijyendir. Bunun için özellikle ortak kullanılan alanlardaki el ile temas eden noktaların çok fazla mikrop içerdiği unutulmamalı; eller sık sık su ve sabunla yıkanmalıdır. Her gün düzenli bir şekilde duş alınmalı ve kişisel hijyene gereken önem verilmelidir.

  1. Stresten uzak durmak

Hastalıklarla savaşmamızda vücut direncimiz ne kadar önemliyse beynimiz de en az o kadar önemlidir. Bu nedenle hastalıklardan korunmak için zihinsel sağlığa gereken önem verilmelidir. Bunun için pozitif bir bakış açısı kazanılmaya çalışılmalı; stresten ise olabildiğince uzak durulmalıdır.

  1. Bol sıvı tüketmek

Yaz aylarında terleme nedeniyle daha fazla sıvı kaybetme eğiliminde oluruz. Bu nedenle bu mevsimde su tüketimi, normalde olduğundan daha fazla önem kazanır. Ayrıca vücudumuzun fonksiyonlarını eksiksiz bir şekilde yerine getirebilmesi için suya da ihtiyacı olduğunu unutmamak gerekir. Dolayısıyla yeteri kadar su ve sağlıklı sıvılar tüketmek, yaz aylarında bulaşıcı hastalıklardan korunmak için alınabilecek en basit önlemlerden biridir.

  1. Şiddetli sıcaklarda dışarıda bulunmamak

Yaz aylarında şiddetli sıcaklarda dışarıda zaman geçirdiğimizde güneş çarpması, bulantı, baş dönmesi gibi sağlık problemleri ile karşı karşıya kalabiliriz. Bu nedenle günün sıcak saatlerinde ve çok sıcak günlerde mümkün olduğunca serin ve kapalı ortamlarda bulunmak gerekir. Aksi takdirde vücut direncimiz düşebilir ve hastalıklara karşı daha savunmasız kalabiliriz.

  1. Yeterli ve kaliteli uyku

Uyku, vücudumuzun savunma mekanizması olan bağışıklık sistemimiz için son derece önemlidir. Çünkü hem bedenimiz hem de zihnimiz uyku sırasında dinlenir, yenilenir. Bu nedenle yaz aylarında hastalıklardan korunmak ve güçlü bir bağışıklık için yeterli ve kaliteli bir şekilde uyumaya özen göstermek gerekir.

  1. Riskli gıdalardan uzak durmak

Yaz aylarında bazı besinler daha çabuk bozulur ve daha fazla mikrop barındırabilirler. Et ve süt ürünleri, yumurta gibi besinler tüketilirken bu faktör göz önünde bulundurulmalı ve muhakkak dikkatli olunmalıdır. Hijyeninden emin olunmayan besinler kesinlikle tüketilmemelidir.

PAYLAŞ

NBL ÜRÜNLERİ