Bizi Takip Edin!

İlkbahar Aylarında Bağışıklık Sistemimizi Korumanın Önemi

Bağışıklık sistemimiz vücudumuzun savunma sistemidir ve bizi enfeksiyona sebep olabilecek bakteri, virüs ve mantarlardan korur. Vücudumuzda bulunan zararlı hücreleri yok eder; yaşlı hücre yapılarını parçalayarak yenilerine yer açar. İşte tüm bu önemli işlevler, bağışıklık sistemimizi bizim için hayati derecede önemli kılmaktadır. Bağışıklık sisteminin bozulması, hastalıklara karşı daha savunmasız kalınmasına ve normalde hastalık yaratmayacak basit zararlı organizmalarla karşılaşıldığında dahi ölümcül sonuçların ortaya çıkmasına sebep olabilir. Bu nedenle bağışıklık sistemi sağlığının korunması, sağlıklı bir yaşam sürebilmek için şarttır.

Neden ilkbahar aylarında bağışıklık sistemini korumanın önemi artar?

İlkbahar farklı ve ani sıcaklık değişimlerinin yaşandığı bir geçiş mevsimidir. Mevsim geçişleri ise hastalık yapan mikropların doğadaki yayılımlarının artması için son derece ideal zamanlardır. Bunun yanı sıra bir sıcak bir soğuk olan hava koşulları, kişilerin bağışıklık sistemi sağlığının zayıflamasına ve hastalıklara karşı daha yatkın bir hal almalarına neden olabilir. İlkbahar aylarında, tıpkı diğer mevsim geçişlerinde olduğu gibi vücudumuz değişen hava koşullarına adapte olmaya çalışır; bu sırada vücutta katabolizma artar; sonuçta tüm hücresel süreçler daha iyi çalışabilmek için desteğe ihtiyaç duyarlar. İşte bağışıklık sistemi sağlığımız da desteklenmesi gereken süreçlerdendir. Yaygın hastalıklara karşı kendimizi koruyabilmemiz ve vücudumuzun değişen hava koşullarına adapte olabilmesi için bahar aylarında bağışıklık sistemi sağlığını desteklemek ve sağlıklı tutmak gerekir.

Bağışıklık sistemi sağlığını korumak için ne yapılmalıdır?

Bağışıklık sistemi sağlığı, sağlıklı yaşam alışkanlıkları ile desteklenebilir ve korunabilir. Dengeli ve sağlıklı beslenen, yeteri kadar su tüketen bir kişi zaten gerekli vitamin ve mineralleri bu yolla alacaktır. Elbette bazı özel durumlar (beslenme, uyku düzenindeki değişiklikler, aşırı stres, yoğun çalışma koşulları) söz konusu olduğunda, uzman önerisi ile vitamin destekleri de kullanılabilir. Bağışıklık sistemi sağlığını desteklemek için edinebileceğiniz bazı sağlıklı yaşam alışkanlıkları ise şu şekildedir:

  • Taze mevsim sebze ve meyveleri tüketin. Tüm bunlar ihtiyacınız olan vitamin ve mineralleri içerirler.
  • Besin çeşitliliği ile beslenin. Bu sayede vitamin ve mineraller açısından zengin beslenmiş olursunuz.
  • Yeteri kadar su tüketin. Su, vücudumuzdaki tüm süreçlerde ihtiyaç duyulan hayati bir sıvıdır.
  • Yeteri kadar uyuyun ve dinlenin. Uyku düzeni, bağışıklık sistemi sağlığının zarar görmemesi ve zihinsel sağlık açısından son derece önemlidir.
  • Düzenli egzersiz yapın. Egzersizin fiziksel ve zihinsel sağlık üzerinde sayısız faydası vardır. Bunlardan biri de bağışıklık sistemi sağlığını destekliyor olmasıdır.
  • Sigara, alkol gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durun.
  • Stres kontrolünü öğrenin. Aşırı stres, zamanla bağışıklık sistemi sağlığının zayıflamasına sebep olabilir.
  • Kapalı ortamları iyi havalandırın ve temizleyin. Bu sayede bağışıklık sisteminiz daha az zararlı maddeyle karşılaşmasını sağlamış olursunuz.

Tüm bunlar bağışıklık sistemi sağlığını desteklemek ve korumak için alınabilecek önlemler, diğer bir deyişle edinilebilecek sağlıklı yaşam alışkanlıklarıdır. Eğer siz de çok sık hastalandığınızı ve bağışıklık sistemi sağlığınızın zayıfladığını düşünüyorsanız mutlaka bir uzmana başvurmanız gerektiğini unutmayın!

 

**Sayfanın içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren öğelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.

PAYLAŞ

NBL ÜRÜNLERİ