Bizi Takip Edin!

Çocuklarda Bağışıklık

Bağışıklık sistemi vücudu hastalıklara karşı koruyan bir sistem olması açısından kişinin bütünsel sağlığı için oldukça önemli. Özellikle de gelişme çağındaki çocuklarda bağışıklık sisteminin önemi çok daha büyük. Çünkü zayıflayan bağışıklık sistemi zamanla vücuda giren yabancı bileşenleri tespit edemez hale gelir ve vücut direnci düşer. Bu da beraberinde sık sık tekrarlanan hastalık durumlarını getirir. Bu döngüleri çocukların sorunsuz bir gelişim süreci içerisinde yaşayabilmeleri için bağışıklık sistemlerinin desteklenmeleri gerekmektedir.


Çocukların Bağışıklık Sistemini Nasıl Güçlü Tutarız?

Çocukların bağışıklık sistemini güçlendirmenin en etkili yollarından biri probiyotik kullanımı. Probiyotikler, başta bağırsak bölgesi olmak üzere, vücudun farklı noktalarında bulunan faydalı bakteri dengesinin korunmasına yardımcı olur. Siz de vücudun dışarıdan gelecek yabancı bileşenlere karşı güçlü durması için ihtiyaç duyduğu dost bakterileri sunan probiyotik gıda destekleriyle çocuğunuzun bağışıklık sistemini güçlendirebilirsiniz.

Okul Çağındaki Çocukların Bağışıklık Sistemlerini Güçlü Tutmaları İçin 7 İpucu

Çocukların Bağışıklık Sistemini Nasıl Güçlü Tutarız?


Salgın Sürecinde Çocuklarda Bağışıklık

Büyük bir hızla hayatımıza girerek düzeni altüst eden koronavirüs salgını yaşamı etkilemeye devam ediyor. Bu süreçte atılacak adımlardan biri okulların açılması. Tabii okullarda alınması zorunlu tedbirler var. Ama yine de böyle bir dönemde okula gitmek hem çocuklar hem de ebeveynler için kaygı verici olabilir. İşte bu nedenle salgın döneminde çok daha dikkatli, özenli ve titiz davranmak gerekiyor.

Okula Gidecek Çocukların ve Ebeveynlerin Salgına Karşı Alması Gereken Önlemler Nelerdir?

Normalleşme Sürecinde Okullarına Gidecek Çocuklarımız İçin Almamız Gereken 7 Önlem

 

Çocuklarda Bağışıklık Destekleyici Ürünlerimiz


Çocuklarda Sindirim Sistemi

Bir çocuğun sağlığının temeli daha anne karnındayken atıldığı için bu sorumluluğun anne- baba adayı olunan andan itibaren özenli bir şekilde yerine getirilmesi gerekiyor. Çocuğun yaşam kalitesini ve yaşam süresini her ne kadar anne- babasından aldığı genler belirlese de doğduğu andan itibaren maruz kaldığı çevresel faktörler ve yapılan yanlışlar da hastalıklara davetiye çıkarabiliyor. Sindirim problemleri, çocukların en sık yaşadığı rahatsızlıkların başında geliyor.

Sıcak Havalarda Çocuklarımızın Sindirim ve Bağırsak Sağlığını Nasıl Korumalıyız?

Çocuklarda Yaşanan Sindirim Problemlerinin Nedenleri? Nasıl Önlemler Almalıyız?

 


Okul Çağındaki Çocuklarda Odaklanma ve Dikkat

Günümüzde birçok öğrenci dikkatini toplayamamaktan şikayetçi. Bu duruma çok sık rastlansa da ebeveynler tarafından yeteri kadar üstünde durulduğu söylenemez. Dikkat eksikliği öğrencinin gündelik yaşamını ve başarısını büyük ölçüde etkiler. Peki dikkat eksikliği yaşayan öğrenciler ve aileleri nasıl önlemler almalıdırlar? İşte cevapları…

Yeni Eğitim Yılı Başlamadan Dikkat Eksikliği Yaşayan Öğrenciler İçin Önleyici İpuçları

Okul Çağındaki Gençler Neden Dikkat Eksikliği Yaşar? Aileler Nelere Dikkat Etmeli?

Çocuklar Ve Gençlerde Sınav Kaygısını Aileler Nasıl Yönetmeli? Ne Tür Önlemler Almalılar?


Çocuklarda Beslenme ve Egzersiz

Bir çocuk yeterli ve düzenli beslenerek zihinsel ve fiziksel yetilerini geliştirebilir, sağlıklı beslenebilir ve hastalıklardan korunabilir. Bu durum aslında her yaş grubu için geçerlidir. Çünkü birçok aksaklığın sebebi dengesiz ve yetersiz beslenmedir. Fakat gelişme yani büyüme çağında olan bir çocuk için yanlış beslenmenin veya beslenememenin etkisi daha büyüktür. Spor her yaş grubu için büyük öneme sahiptir. Büyüme çağındaki çocuklar içinse bu önem iki katına çıkmaktadır. Gelişme çağında oldukları için sporun faydalarını anlık ve kalıcı olarak çok daha fazla hissetmektedirler. Düzenli spor yapan çocuklar; az stres yaşarlar, sağlıklı gelişirler, motor öğrenmeleri kuvvetlenir, disiplinli bir ruh haline ve güçlü reflekslere sahip olurlar.

Büyüme Çağında Düzenli Beslenmenin Önemi

Çocuklarda Düzenli Fiziksel Aktivitenin Faydaları


Çocuklar ve Probiyotik

Probiyotiklerin hem yetişkin hem de çocuk sağlığı üzerinde çeşitli olumlu etkileri vardır ve bu olumlu etkiler, ilk olarak sindirim sistemi üzerinde fark edilmiştir. Ayrıca, bağışıklık sisteminin desteklenmesi üzerinde de etkileri olduğu sonucunu ortaya koymaktadır. Çünkü probiyotikler, zararlı bakterilerin tutunmasını engelleyerek sayıca artmalarının önüne geçmekte; böylece sağlıklı bir bağırsak mikrobiyotasının oluşmasına yardımcı olmaktadır.

Çocuklar Neden Probiyotik Kullanmalıdır?

Rota Virüsü Nedir? Rota Virüsünden Korunma Yöntemleri Nelerdir?