Bizi Takip Edin!

Bağışıklık Sistemimizin Değişen Mevsim Koşullarından Etkilenmemesi İçin 10 Öneri

Vücudumuz değişen mevsim koşullarından ve ısı farklılıklarından ciddi şekilde etkilenir. Hava sıcaklığının değişmesi ve özellikle de ani gelişen ısı değişikliklerine hızlıca adapte olamayabilir. Bunun bir sonucu olarak vücut strese girer ve savunma mekanizması olan bağışıklık sistemi zayıflar. Mevsim geçişlerinde bağışıklık sistemi sağlığının zayıflamasıyla birlikte grip salgınları, ishal vb. sindirim problemlerinin daha fazla görülmesinin nedeni de budur. Peki, bağışıklık sistemimizin değişen mevsim koşullarından etkilenmemesi için ne yapmak gerekir? Özellikle mevsim geçişlerinde bağışıklık sistemini destekleyecek alışkanlıklar edinmek, bu konuda yapılabilecek ilk şeydir. İşte bağışıklık sistemi sağlığınızı destekleyecek bazı öneriler!

 

  1. Sağlıklı beslenin

 

Sağlıklı koşullarda hazırlanmış doğal besinleri tüketmeye özen gösterin. Bu sayede vücudunuz ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri edinebilir ve savunma mekanizmasını güçlendirebilir. Siz de taze mevsim sebze ve meyvelerini yeteri kadar tüketerek bağışıklık sistemi sağlığınızı destekleyebilirsiniz.

 

  1. Çiğ sebze ve meyve tüketin

Taze sebze ve meyveler, içerdikleri doğal vitaminler ve antioksidanlar ile bağışıklık sistemi sağlığınızı destekler. Bu sayede hastalıklara karşı daha sağlam bir kalkan edinmiş olursunuz.

 

  1. Hazır ve paketlenmiş gıdalardan uzak durun

Hazır ve paketli gıdaların tüketimi, vücutta vitamin ve mineral açısından eksikliklere neden olabilir. Bunun sonucunda bağışıklık sisteminin zayıflaması kaçınılmazdır. Bağışıklığın zayıflaması başta enfeksiyon hastalıkları olmak üzere tansiyon, şişmanlık, şeker, kalp gibi hastalıkların daha sık görülmesine yol açar. Bu nedenle bu türden gıdalardan kesinlikle uzak durmak gerekir.

 

  1. Yeteri kadar su tüketin

 

Hayat kaynağımız olan su, içeriğindeki tuz ve mineraller nedeniyle son derece önemlidir. Üstelik vücudumuzdaki tüm sistemlerin etkili şekilde çalışması için suya ihtiyacı vardır. Bu nedenle yeteri kadar su tüketerek bağışıklık sistemi sağlığını desteklemek gerekir.

 

  1. Yeteri kadar uyuyun

 

Değişen mevsim koşulları ile birlikte çoğunlukla uyku düzeni de değişir. Uyku, vücudumuzdaki tüm sistemlerin dinlenmesi ve kendini yenilemesi için son derece önemli bir zaman dilimidir. Bu nedenle mevsim geçişlerinde kaliteli ve yeterli bir şekilde uyumaya özen göstererek bağışıklık sistemi sağlığını desteklemekte fayda vardır.

 

  1. İdeal kilonuzu koruyun

Hızlı kilo kaybı veya ani kilo alımı bağışıklık sistemi sağlığını zayıflatabilir. Bu nedenle sağlıklı ve dengeli bir beslenme programı ile kişinin ideal kilonusu koruması gerekir.

 

  1. Egzersiz yapın

 

Düzenli egzersizin fiziksel ve zihinsel sağlık üzerinde sayısız faydası vardır. Bu faydalardan biri de bağışıklık sistemi sağlığını desteklemesidir. Siz de düzenli egzersiz ile hayatınıza hareket katabilir ve bağışıklık sistemi sağlığınızı geliştirebilirsiniz.

 

  1. Stresi hayatınızdan çıkarın

Stres, vücudumuzdaki tüm sistemleri olumsuz yönde etkileyerek vücut direncini düşürebilir. Bu nedenle güçlü bir bağışıklık için stres kontrolünü öğrenmek ve stresle baş edebilir hale gelmek gerekir.

 

  1. Alkol, sigara gibi kötü alışkanlıklardan uzak durun

Alkol, sigara gibi zararlı maddeler bağışıklık sistemi sağlığını zayıflatabilir. Bu türden alışkanlıklar özellikle bağırsak sağlığını olumsuz etkileyerek sindirim problemlerine davetiye çıkarabilirler. Bunun sonucunda ise başta sindirim sağlığı, daha sonra bağışıklık sağlığı olumsuz yönde etkilenebilir. Bu nedenle alkolden ve sigaradan kesinlikle uzak durmak gerekir.

 

  1. Olumlu düşünün

Pozitif düşünmek başta zihinsel sağlığımız daha sonra fiziksel sağlığımız üzerinde etki sahibidir. Mutlu bir zihin, beraberinde mutlu bir bedeni de getirir. Bu nedenle hayata dair bakış açınızı olumlu yönde değiştirerek hastalıklara karşı daha güçlü olabilir ve bağışıklık sağlığınızı geliştirebilirsiniz.

 

**Sayfanın içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren öğelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.

PAYLAŞ

NBL ÜRÜNLERİ