Bizi Takip Edin!

Kronik Yorgunluk ve Halsizlik Hissinin Nedenleri Nelerdir?

Kronik Yorgunluk ve Halsizlik Hissinin Nedenleri Nelerdir

Yorgunluk, sıklıkla göz ardı edilen bir semptomdur. Bireyin günlük yaşam aktivitelerini ve yaşam kalitesini olumsuz etkilemektedir.

Günlük yaşamda yaygın olarak gözlenen fiziksel yorgunluk, özellikle yoğun egzersiz sonrası fark edilebilir. Buna karşın zihinsel yorgunluk, uyku basması ya da uyuklama ile kendini gösterebilir.

Yorgunlukta beslenme ve uyku bozuklukları rol oynayabilir. Mesela, aşırı besin tüketimi, obeziteye yol açıp, yorgunluk semptomları için katkıda bulunan bir faktör olabilir. Ek olarak, beslenme ile yetersiz vitamin ve mineral alımı da yorgunluğa yol açabilir.

Yorgunluk ve Halsizliğe İyi Gelen Vitamin ve Mineraller

Yorgunluk ve Halsizliğe İyi Gelen Vitamin ve Mineraller

İnsan sağlığı üzerinde yapı taşı doğası sebebiyle vitaminler ve mineraller, yorgunlukla mücadelede önemlidir. Çünkü vitaminler ve mineraller:

-Hücresel enerji üretiminde kritik rol oynar

-Vücutta oksijenin düzenlenmesinde önemlidir

-Beyin hücrelerinin yapı ve fonksiyonlarında kritik görevleri vardır

B vitaminleri (B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9, B12), C vitamini, demir, magnezyum, bakır gibi minerallerin fiziksel ve zihinsel yorgunluğun azaltılmasına destek olduğu, klinik çalışmalarda gösterilmiştir.

Referanslar:

  1. Azzolino D et al. Nutritional status as a mediator of fatigue and its underlying mechanisms in older people. Nutrients 2020; 12: 44.
  2. Tardy AL et al. Vtamins and minerals for energy, fatigue and cognition: a narrative review of biochemical and clinical evidence. Nutrients 2020; 12: 228.
PAYLAŞ

NBL ÜRÜNLERİ