Bizi Takip Edin!

İş Hayatında Başarılı Olmanın 8 İpucu

Herkes iş hayatında başarılı olmak istiyor. Fakat çevresel faktörler, stres ve dahası başarının önünde büyük engeller halini alıyor. Peki iş hayatında gerçekten başarılı olmanın sırrı ne? Patronla iyi iletişim kurmak mı, bakış açısını değiştirmek mi yoksa daha fazla çalışmak mı? İşte iş hayatında başarılı olmanın ipuçları.

Stresi yönetmeyi öğrenin

Stresin doğal ve kabul edilebilir olanı motivasyonu tetikleyebilir. Fakat aşırı stres verim azalması, motivasyon kaybı ve dikkat dağınıklığı anlamlarına gelmektedir. Stresin yoğun bir şekilde ortaya çıkışı ve doğurdukları ise başarının önündeki büyük engellerdir. Bu doğrultuda stres yaratan faktörlerin belirlenmesi ve çözümü büyük önem taşımaktadır.

‘’Hayır’’ demeyi öğrenin ve planlı olun

Birçok çalışan iş yükünün fazla olduğunu ve hiçbir şeyi yetiştiremediğini söylemektedir. Burada yapılan iki temel yanlış vardır. Birincisi planlı olmamak ve zamanı yönetememektir, ikincisi ise her yardım ihtiyacına ”evet” karşılığını vermektir. Bu yüzden gününüze küçük bir plan, program yaparak başlayın. İş önceliklerini sıralayın. Ve çok işiniz varken gelen yardım ihtiyaçlarına ‘’hayır’’ demeyi öğrenin.

Esnekliğin tadını çıkartın

İş hayatı değişikliklerin bütünüdür. Gün içinde birçok değişiklik karşınıza çıkar. Fakat bu olaylara karşı aşırı katı olmak adaptasyon sürecinizi zayıflatır. Esnek olmak ise başarıyı getiren faktörlerden bir tanesidir. Hızlı adapte olmak sorunların hızlı bir şekilde üstesinden gelmek demektir.

Dış görünümünüze önem verin

Dış görünümünüze önem verin!  Neden mi? Çünkü ”halo etkisi” dediğimiz yazılı olmayan bir kural var. Bu kural ilk defa gördüğümüz bir kişinin genellikle dış görünüşünden yola çıkarak genellemeyi barındırıyor. Bu anlık izlenim sonraki yargıların da temelini oluşturuyor. Bu yüzden her gün bu etkiyi tekrar tekrar yaşadığınızı düşünün ve dış görünüşünüze önem verin.

Kısa molalar vermeyi unutmayın

Spor yaparız ve kaslarımızı çalıştırırız. Eğer kaslarımızın gelişmesini istiyorsak onları yapım sürecine sokmalıyız. Bu yapım süreci de uyumak ve dinlenmektir. Aksi takdirde kaslarımız yapım süreci yerine yıkım sürecine girerek küçülürler. İşte kısa molalar da iş hayatımızın yapım süreçleridir. Ortalama olarak odaklanma süresi 20 ile 40 dakikadır. Ara vermeden çalışmak her şeyin daha kötüye gitmesine sebep olabilir ve motivasyonunuzu azaltabilir. Bu yüzden gün içinde kısa molalar vermeye özen gösterin.

Kendinizi geliştirin ve gündemi takip edin

Bilgi güçtür! Eğer üniversiteden mezun olduktan sonra bilgi anlamında yenilenmediyseniz belki de kendinizde hata aramanın vakti gelmiştir. Sektörünüzle alakalı yeni bilgileri takip etmek, kendinizi sık sık geliştirmek şirkette güçlü bir konumda oturmanızı sağlayacaktır.

Hata yapmaktan çekinmeyin

”Başarısız olma korkusu” size çok az motivasyon sağlar. Bu kaygı türü size kazandırmaktan çok kaybettirir. Kimsenin dört dörtlük olmadığını unutmayın. Yaptığınız hatalar parayla satın alınacak hatalar değildir. Bu yüzden hata yapmaktan korkmayın, yaptığınız hataları iyi analiz edin ve bir sonraki karşılaşmaya daha güçlü çıkın.

Patronunuzla iyi iletişim kurun

Direktörünüz, patronunuz veya müdürünüz… Çoğu zaman işinizdeki geleceğinizi belirleyen karar mercileri bu kişiler. Durum böyle olunca yöneticiyle iyi iletişime sahip olmak kaçınılmaz oluyor. Peki yöneticiyle nasıl iyi iletişim kuracaksınız? Burada dikkat edilmesi gereken şey yöneticinizin yönetim ve çalışma tarzını anlamak. Yöneticinizin tarzını anlamak, başarının önemli adımlarından bir tanesi!

PAYLAŞ

NBL ÜRÜNLERİ