Bizi Takip Edin!

Bağışıklık Sistemimizin Zayıf Olduğunu Nasıl Anlarız? Ne Tür Önlemler Almalıyız?

Bağışıklık sistemimiz vücudumuzu bakterilerden, hastalıklardan ve virüslerden koruyan oldukça önemli bir sistemdir. İşte bu önemli sistem stres, kötü diyet, egzersiz yapmamak, çeşitli beslenmemek gibi durumlar ile zayıflayabilir. Bu nedenler, bağışıklık sistemimizin işlevlerini yerine getirmesinin önündeki büyük engellerdir. Hücreler, dokular ve organlardan oluşan sistem, bu nedenler doğrultusunda bazı sinyaller vermeye başlar. Peki bağışıklık sistemimizin zayıfladığını nasıl anlarız? Ve zayıflayan bağışıklık sistemimiz için ne tür önlemler almamız gerekir?

Bağışıklık sistemimizin zayıf olduğunu nasıl anlarız?

Bağışıklık sistemimiz zayıfladığı zaman bazı sinyaller vermeye başlayacaktır. Peki bu sinyaller nelerdir?

Yorgunluk: Yorgunluk birçok nedenle ortaya çıkabilmektedir. Fakat yorgunluğa sebep olabilecek herhangi bir etken yokken yorgunluk ortaya çıkıyorsa, sabahları yorgun uyanılıyorsa, hava değişiklikleri ruhsal durumunuzu etkiliyorsa bu yorgunluk bağışıklık sisteminin zayıflamasından dolayı ortaya çıkmış olabilir.

İltihaplanma: İltihaplı ve kızarık diş etleri, idrar yolu iltihaplanmaları ve mide sorunları gibi durumlarda bağışıklık sistemi zayıflamış olabilir. Bu durumların sürekli olarak tekrar etmesi bağışıklık sisteminin virüs ve bakterilere karşı etkin bir şekilde görev alamadığını göstermektedir.

Uçuk: Ağız çevresinde ve dudaklarda oluşabilen içi dolu yara kabarcıkları olarak kendini gösteren uçuklar, bağışıklık sisteminin zayıfladığının belirtilerindendir. Bu uçuklar yılda 4’den fazla kendini gösteriyorsa mutlaka bir doktora tedavi olunmalıdır.

Yaralar: Ciltte nedensiz bir şekilde yaraların ortaya çıkması, mantar enfeksiyonları, sivilceler, kasık bölgesi kızarıkları, saç dersinin pul halinde dökülmesi zayıflayan bağışıklık sisteminin habercisi olabilmektedir. Bu belirtiler dikkate alınmalıdır ve ihmal edilmemelidir.

Grip: Özellikle kış aylarında boğaz ağrısı, soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıkları yaşamak gayet normaldir. Fakat sürekli olarak bu tarz rahatsızlıkları yaşamak bağışıklık sisteminin görevini yeterli bir şekilde yerine getiremediğini gösteriyor olabilir.

Bağışıklık sistemimiz için ne tür önlemler almalıyız?

Bağışıklık nasıl güçlendirilir sorusunu şu şekilde cevaplayabiliriz:

  • Düzenli ve çeşitli bir şekilde beslenilmelidir. Vitamin, mineral, karbonhidrat, protein ve sağlıklı yağ çeşitliliğine uygun bir beslenme uygulanmalıdır.
  • Düzenli ve kaliteli bir şekilde uyunmalıdır. Karanlık ve sessiz bir odada, 7- 8 saat civarı ve uyku öncesinde yemek yemeden kaliteli bir şekilde uyumaya özen gösterilmelidir.
  • Kişisel temizliğe önem verilmelidir. Özellikle eller sık bir şekilde yıkanmalıdır.
  • Stresle başa çıkılmalıdır. Hayatta stres yaratabilecek durumların çözüm yolları aranmalıdır. Stres bağışıklık sistemini zayıflatabilmektedir.
  • Her vitamin genel sağlık için büyük öneme sahiptir fakat bazı vitamin ve mineraller bağışıklık sistemi özelinde öne çıkmaktadır. Bu vitaminler A, B, C, E, D, demir, folik asit, çinko ve selenyum olarak bilinmektedir.
  • Düzenli bir şekilde ve mümkünse açık havada egzersiz yapılmalıdır. Düzenli bir şekilde egzersiz yapmak kişiyi ruhsal ve fiziksel olarak iyi hissettirir.
  • İyi çalışan bir sindirim sistemi, bağışıklığın desteklenmesi anlamına gelmektedir. Sindirim sistemini desteklemek için ise prebiyotik ve probiyotik bazlı doğal besinler tüketilebilir. Bu besinler tüketilemiyorsa doktor onayıyla takviye kullanılabilir.
  • Bağışıklık sistemi için günlük su tüketimi büyük öneme sahiptir. Ortalama olarak 2- 2,5 litre su içmeye özen gösterilmelidir.
PAYLAŞ

NBL ÜRÜNLERİ