Bizi Takip Edin!

Yazın Hamilelik Yaşayanların Dikkat Etmesi Gereken 7 Durum

Hamilelik dönemi, anne adayının vücudunda çeşitli fiziksel ve hormonal değişimlerin yaşandığı son derece doğal bir süreçtir. Bu süreç oldukça doğal olsa da aynı zamanda ciddi şekilde özen istemektedir. Çünkü bebeğin ve anne adayının sağlığı, anne adayının yaşam alışkanlıklarına ve sürece gösterdiği özene direkt olarak bağlıdır. Özellikle sıcak yaz günlerinde hamilelik yaşayanların belli noktalarda daha özenli ve dikkatli olması gerekir. Peki yazın hamilelik yaşayanların dikkat etmesi gerekenler nelerdir? İşte yaz mevsiminde sağlıklı bir hamilelik için dikkat etmeniz gerekenler.

1. Sağlıklı ve hafif yiyecekler ile beslenin

Yaz aylarında sağlıklı hissedebilmek için hepimiz daha hafif ve sağlıklı besinler tüketme eğiliminde oluruz. Ama hamilelikte beslenme, her zamankinden daha fazla önemli olduğu için bu mevsimde özellikle sağlıklı beslenmek gerekir. Eğer yaz aylarında hamile iseniz hafif yiyecekler yiyin, kafeinli içeceklerden uzak durun, bolca taze mevsim sebze ve meyveleri tüketin. Elbette beslenme konusunda bir uzmandan da destek alabilirsiniz.

2. Yeteri kadar su tüketin

Vücudumuz için su son derece önemli iken gebelikte bu önem iki katına çıkmaktadır. Çünkü bebeğin sağlıklı olabilmesi için anne adayının yeteri kadar su içmesi gerekir. Vücudun susuz kalması durumunda baş dönmesi, mide bulantısı, koyu renkli idrar, ani sıcak basması gibi şikayetler ortaya çıkabilir. Bu nedenle anne adayları sık tuvalete çıkmaktan çekinmeyerek bolca su tüketmeli ve vücutlarını susuz bırakmamalıdırlar.

3. Güneşin etkili olduğu saatlerde dışarıda bulunmaktan kaçının

11.00 ile 16.00 saatleri arasında güneşin etkisi oldukça şiddetli bir şekilde hissedilir. Bu saatler herkes için sakıncalı iken hamileler için de son derece risklidir. Bu nedenle bu saatlerde güneşte kalmamaya, yorulmamaya özen gösterin ve güneşin zararlı etkilerinden kaçının.

4. Yeteri kadar uyuyun

Yaz aylarında yüksek sıcaklıklar ve değişen günlük aktiviteler ile birlikte uyku düzenimiz de değişebilir. Ancak uykusuz kalmak, stresli olmaya ve sağlığın olumsuz yönde etkilenmesine neden olmaktadır. Bu nedenle yaz mevsiminde geç saatlere kadar uyanık kalmamaya özen gösterin; kaliteli ve düzenli bir şekilde uyuyun. Bebeğinizin ve sizin sağlığınız için bu süreçte yeteri kadar dinlenmeniz son derece önemlidir.

5. Cildinizi koruyun

Yaz aylarında her insan güneşin zararlı etkilerinden korunmak için koruyucu kremler ve nemlendiriciler yardımı ile cilt sağlığını destekler. Ancak hamilelikte cilt sağlığı daha fazla önem kazanabilir, çünkü bu dönemde cilt her zamankinden daha hassastır. Özellikle yeterince su içmeyen ve aşırı terleyen anne adayları cilt kuruluğu problemi ile karşı karşıya kalabilirler. Bu nedenle yeteri kadar su içmek, güneş koruyucu kremler ve nemlendiriciler kullanmak, şapka ve gözlük kullanmak cilt sağlığı için son derece önemlidir.

6. Doğru saatlerde egzersiz yapın

Hamilelik döneminde düzenli egzersiz yapmak anne ve bebek sağlığı için son derece faydalıdır. Yüzme, yürüyüş, pilates gibi sporlar doktor önerisi ile bu dönemde rahatlıkla yapılabilir. Ancak tüm bu egzersizler için günün doğru saatlerini seçmek gerekir. Sıcaklığın az olduğu sabah saatleri veya akşam saatleri, egzersiz için son derece ideal zamanlardır. Siz de kendinizi yormayacak hafif egzersizlerle bu saatlerde rahatlamayı deneyin.

7. Sık sık duş alın

Yaz aylarında aşırı sıcaklar sebebiyle herkes bunalırken anne adayları daha fazla etkilenmektedir. Bu nedenle anne adayının sık sık ılık duş alarak hem kendini hem de bebeği serin tutması ve rahatlatması gerekmektedir. Vücut ısının dengelenmesi için aşırı sıcak ya da aşırı soğuk duşlardan kaçınılmalıdır. Siz de sıcak havalarda fazla hareket etmeyip kendinizi yormayarak vücudunuzu serin tutabilir ve sıcağın olumsuz etkilerini hafife indirgeyebilirsiniz.

 

**Sayfanın içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren öğelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.

PAYLAŞ

NBL ÜRÜNLERİ