Bizi Takip Edin!

Bahar Aylarında Tatile Çıkacaklara Seyahat Öncesi Hazırlık İçin İpuçları

Havaların ısınmasıyla birlikte tatil sezonu da hafiften başlıyor. Tüm kış hayalini kurduğumuz o tatiller şimdi sırasıyla gerçek olacak! Keyifli bir tatilin anahtarı ise elbette eksiksiz bir tatil hazırlığı! Bu hazırlık aşaması birçok insan için “Ya bir şeyleri unutursam” korkusuyla geçse de aslında seyahatten önce planlı davranıldığında tüm tatiller son derece sorunsuz geçebilir! İşte bahar aylarında tatile çıkmayı planlayanlara özel olarak hazırladığımız bazı hazırlık ipuçları.

Yanınıza almanız gereken eşyaları listeleyin

Seyahatten önce mutlaka yanınızda götürmek istediğiniz eşyaları listeleyin. Seyahatinizden bir süre önce bu listeyi yapmaya başlayabilirsiniz. Böylece aklınıza geldikçe listenizi güncelleyebilir ve sonuçta eksiksiz bir tatil listesi oluşturabilirsiniz. Diş fırçası, diş macunu, nemlendiriciler, şampuan, duş jeli, kullandığınız ilaçlar bu listede olması gerekenlerden bazıları…

Yolculuk için sağlıklı atıştırmalıklar hazırlayın

 Eğer uçak yolculuğu yapmayacaksanız yanınızda yolculuk için sağlıklı atıştırmalıklar bulundurabilirsiniz. Elma, muz gibi meyveler ve soğuk sandviçler seyahatinizi daha keyifli ve sağlıklı kılabilir. Ayrıca bahar aylarında sindirim problemlerinin daha fazla yaşandığını göz önünde bulundurursak yolculuk sırasında sağlıksız yiyecekler yemek yerine böylesi bir hazırlık yapmak çok daha mantıklı olacaktır.

Valizinizi hazırlamaya bir hafta önceden başlayın

Birçok insan valizini genelde en son gün hazırlar. Zaten valize eklenmesi gereken birçok şey tam da bu sebepten unutulur. Bu nedenle valiz hazırlığına bir hafta önceden başlamakta fayda vardır. Listenize rağmen aklınıza yeni şeyler gelebilir ve bu sayede bunları eksiksiz bir şekilde valizinize yerleştirebilirsiniz. Ayrıca yanınıza fazladan aldığınız şeyleri de bu sayede fark edebilir ve valizinizi sadeleştirebilirsiniz.

Hava durumunu takip edin

Bahar ayları her ne kadar daha fazla güneş demekse de ani hava değişimlerine de son derece açıktır. Dolayısıyla sizin havaların ısındığını düşünerek yanınıza aldığınız giysiler bir anda anlamını yitirebilir ve işlevsiz bir hal alabilir. Bu nedenle gideceğiniz yerin ve bulunduğunuz konumun hava durumunu son ana kadar takip edin. Ayrıca yanınıza bahardaki olası hava koşullarını düşünerek tedbirli giysiler almayı da unutmayın.

Basit bir ilk yardım çantası hazırlayın

Tatiliniz sırasında ihtiyaç duyabileceğiniz bazı ilk yardım malzemeleri olabilir. Bu nedenle bunun için de minik bir çanta hazırlamanızda fayda var. Ağrı kesiciler, yara bantları, sinek kovucu spreyler, sindirim ilaçları bu çantada bulundurabileceğiniz en önemli malzemeler. Siz de farklı koşulları göz önünde bulundurarak ihtiyacınız olabilecek bu malzemelerden bazılarını yanınıza alarak olası problemlere karşı önlem alabilirsiniz.

Elektronik eşyalarınızı şarj edin

Teknoloji geliştikçe yanımızda taşıdığımız elektronik eşyalar da daha çeşitli bir hal alıyor. Telefon şarjı, yedek bataryalar, laptop, tablet bilgisayar bu elektroniklerden yalnızca birkaçı. Dolayısıyla tatil sırasında ihtiyacınız olabilecek tüm bu malzemeleri, yolculuk öncesinde şarj etmenizde fayda var.

Ayrıntılı bir plan yapın

Seyahate gideceğiniz yerle ilgili öncesinde yeteri kadar bilgi sahibi olmanız gerekir. Bu sayede oradayken gezilecek- görülecek yerleri araştırmakla vakit kaybetmemiş olursunuz. Elbette seyahatiniz sırasında karar değiştirebilir veya değişen koşullara bağlı olarak planınızda esnek davranabilirsiniz. Ancak yine de tatil öncesi ayrıntılı bir gezi planı yapmak size ciddi şekilde zaman kazandıracaktır.

PAYLAŞ

NBL ÜRÜNLERİ