Bizi Takip Edin!

Zihinsel Performansı Artırmak İçin Günlük Yaşamınızda Yapabileceğiniz Aktiviteler

Birçoğumuz stresle, yanlış beslenmeyle, olayların tam ortasında kalmak ile zihnimizin tam performans sergilemesini sağlayamıyoruz. Bugün yapılan araştırmalar ise zihin performansının çalışarak ve günlük alışkanlıklar kazanarak düzelebileceğini gösteriyor.

Rutinlerin dışına çıkın

Güvenli bölgenizden dışarı çıkın. Araştırmalar günlük rutinin dışına çıkmanın zihin performansının arttırdığını gösteriyor. Yapamadığınız veya alışkın olmadığınız şeyleri yapmaya çalışın. Yeni bir dil öğrenin, karmaşık olduğunu düşündüğünüz bir işi yapmaya çalışın veya yeni bir hobi edinin.

Beyin egzersizlerini deneyin

Günümüzde beyin egzersizlerine yönelik birçok internet sitesi, kitap ve mobil uygulama bulunmakta. Bu uygulamalar ile zihinsel performansınızı, hafızanızı ve ilişkisel düşünme becerinizi artırabilirsiniz.

Sonunu getirin ve sınırlarınızı zorlayın

Yaptığınız işlerin sonunu getirmekte zorlanıyor musunuz? Belki de bir işi yaparken bıraktığınız nokta zihninizin zorlandığı an olabilir. Bu yüzden yaptığınız işlerin sonunu getirmeye ve ayrıntılara önem vermeye çalışın. Notlar alın ve işin başarıyla sonuçlanması için ek adımları atmaya özen gösterin.

Farklı kişilerle iletişim kurun ve bilgi edinin

Zihniniz belli sorulara cevap bulamıyor olabilir. Bu durumlarda bilgisine güvendiğiniz bir kişiye danışmak veya konuyla ilgili yeni bilgiler edinmek bakış açınızı değiştirmeye yardımcı olabilir. Yeni bakış açılarına sahip olmak zihnin daha yüksek performansla çalışması anlamına gelir.

Sağlıklı beslenin ve düzenli egzersiz yapın

Zihnin tam performansla çalışmasının birincil ve temel adımı sağlıklı beslenmektir. Yapılacak birçok araştırma domates, ıspanak, protein bulunan besinler, kırmızı meyveler ve Omega- 3 yağı gibi gıdalar açısından zengin beslenmenin zihinsel performansı geliştirdiğini gösteriyor. Özellikle protein açısından zengin beslenmek içeriğindeki amino asitle ile beyinde bulunan sinir hücrelerinin noradrenalin ve dopamin salgılanmasını tetikliyor. Bu şekilde zihniniz gün boyu tetikte olabiliyor.

Yeteri kadar uyuyun

Yeteri kadar uyumamak bitkin düşmenize ve kortizol hormonunun salgılanmasına neden olacaktır. Yorgun durumda bir beden ve zihin, diğer bir yandan stres yaşayan bir vücut zihnin tam performansla çalışmamasına neden olmaktadır. Bu yüzden yeterli ve düzenli bir şekilde uyumaya çalışın.

İlişkisel düşünme becerinizi artırın

İlişkisel düşünme becerinizi artırmaya özen gösterin. İlişkisel düşünme becerisi yaratıcılığı ve zihin kapasitesini pozitif yönde etkilemektedir. İlişkisel düşünme becerisi nedir diye soracak olursanız ilişkisel düşünme becerisi kişiler, objeler ve diğer şeyler arasında ilişki kurmaktır. Yani kim kimle daha iyi anlaşır, kim neye benzer, ne ne ile zıttır sorularının cevaplarını anlamak gibi.

Günlük su miktarını mutlaka tüketin

Günlük su miktarının yeteri kadar tüketilmemesinin birçok zararı bulunuyor. Araştırmalar düzenli ve yeterli miktarda su içen kişilerin dikkat isteyen ve zihin performansı gerektiren işlerde daha başarılı olduğunu gösteriyor.

Bir not defteriniz olsun

Isaac Newton, Einstein, Thomas Edison ve Thomas Jefferson gibi onlarca dehanın bir not defteri vardı. Bu önemli kişiler üzerinde düşünmesi gerektikleri ve aklını kurcalayan şeyleri bu not defterlerine yazdılar. Siz de not defterini bir kayıt aracı olarak değil, zihninizin tam performansla çalışabileceği bir alan olarak kullanın.

PAYLAŞ

NBL ÜRÜNLERİ