Soğuk Havalarda Tüketebileceğiniz 5 Kış Çayı Tarifi
Havaların soğuması ve kış aylarının yüzünü göstermesi ile sıcak içeceklere duyulan ihtiyaç daha çok ortaya çıkıyor. Damak zevkiyle beraber bağışıklık sistemini desteklemek için sıklıkla tüketilen kış çayları aynı zamanda birer şifa kaynağı oluyor. Bu yüzden de sıklıkla tüketiliyor. İşte, soğuk havalarda rahatlıkla hazırlayıp tüketebileceğiniz birbirinden lezzetli kış çayı tarifleri…
Ihlamur Çayının Hazırlanışı
İlk olarak poşet ıhlamur yerine doğal ıhlamur kullanmanızı tavsiye ederiz. Büyük bir çoğunluk, ıhlamuru siyah çay gibi su ile demliyor. Aslına bakarsanız bu oldukça yaygın bir yanlış. Öncelikle suyu kaynatmanız, ardından kaynayan suyun içine ıhlamuru atmanız doğru olacaktır. Ihlamuru attıktan sonra yaklaşık olarak 10 dakika çayın demlenmesini bekleyin. Ihlamur demlendikten sonra çayı süzerek bir fincana alabilir, dilerseniz çayın içine limon da ilave edebilirsiniz.
Kuşburnu Çayının Hazırlanışı
İçmek istediğiniz kadar kuşburnunu çelik bir çaydanlıkta su ile kaynatın. Dilerseniz kaynatırken çaydanlığın içine tarçın da ilave edebilirsiniz. Böylelikle çayınız aromatik bir tat ve koku kazanır. Kaynatma işlemini tamamladıktan sonra çayı bir süre dinlendirin. Ne kadar fazla bekletirseniz çayın renginin bir o kadar iyi çıkacağını belirtelim.
Nane Çayının Hazırlanışı
İlk olarak 3-4 dal taze naneyi yıkarak temizleyin. Yıkadıktan sonra nanenin kokusu çıkana kadar elinizle hafifçe ovalayın. Bu esnada suyu kaynamaya bırakın. Ardından naneyi demliğe atın ve kaynayan suyu dalların üstüne dökün. Son olarak demliğin kapağını kapatın ve beklemeye bırakın. 15 dakikanın sonunda nane çayınız hazır olacak.
Ayva Çayının Hazırlanışı
Ayva çayı yapmak son derece kolay. Çaydanlığa ayva kabuklarını ve çekirdeklerini atın. Ardından çaydanlığın içine ayva kabuklarının seviyesini geçecek kadar su ilave edin. Su kaynadıktan sonra ayva çayınız hazır! Dilerseniz çayı aromalandırmak için karanfil ve çubuk tarçın da kullanabilirsiniz.
Zencefil Çayının Hazırlanışı
Zencefil çayı yapmak için ilk olarak suyu kaynatın. Kaynayan suyu beş dakika kadar beklemeye bırakın. Böylelikle zencefilin kaynar suyun içinde haşlanmasının önüne geçebilirsiniz. Demliğinize patates dilimleri şeklinde doğradığınız zencefilleri ve bir adet çubuk tarçını yerleştirin. Zencefilin demlenmesi için yaklaşık 10 dakika bekleyin. Ardından zencefil çayını fincanlarınıza alabilir ve dilerseniz bolca limon sıkarak tüketebilirsiniz.