Bizi Takip Edin!

Probiyotikler Ne Zaman Tüketilmeli ve Ne Kadar Tüketmeli?

Probiyotikler ne zaman tüketilmeli

Probiyotikler, bağırsaklarımızda bulunan yararlı bakterilerdir; halk arasında dost bakteriler olarak da bilinirler. Probiyotiklere ek olarak nötr ve zararlı bakteriler de bağırsaklarımızda bulunurlar. Probiyotiklerin vücudumuza olan faydalarını düşündüğümüz zaman nötr, zararlı bakteriler ve dost bakteriler arasındaki denge mutlaka sağlanmalıdır. Aksi takdirde; yararlı denebilecek bileşenlerin üretiminin düşmesi ve vitamin emiliminin azalması ile bulantı, kusma, ağırlık hissi, karında şişlik, karın ağrısı, kırgınlık, halsizlik, ishal ve kabızlık belirtiler artabilir. Kaliteli karbonhidrat seçimi, sebze, sağlıklı et, az şeker, taze gıda, su ve probiyotikli gıda tüketimi ile bağırsak florasındaki probiyotikler dengede tutulabilir. Peki bu dengeyi sağlamak için önemli etkenlerden bir tanesi olan probiyotik içerikli gıdalar ne zaman ve ne kadar tüketilmelidir?

Probiyotik içerikli gıdalar ne zaman ve ne kadar tüketilmelidir?

Araştırmalar, probiyotik içerikli gıdalar ile beslenmenin bağırsak sağlığı için sağlıklı sonuçlar doğuracağını gösteriyor. Bu sağlıklı sonuçlar hem düşünsel olarak bir alışkanlık haline dönüşüyor hem de probiyotik bakterileri, daha fazla iyi bakteri istiyor. Yani düzenli kullanımda görülen faydalardan yola çıkarak kişi, probiyotik tüketmek istiyor. Yine aynı durum, şeker içerikli gıdalar ile kötü bakterilerde de alışkanlık haline geliyor. Yani beslenme tarzı, bağırsak florasının kaderini belirliyor. Bu yüzden, probiyotik tüketiminin faydalarını düşündüğümüz zaman hem bağırsak florası dengesizliği yaşamamak hem de faydalarından maksimum oranda yararlanmak için probiyotik tüketiminin sürekliliği, büyük önem arz ediyor.

Peki probiyotikli yiyecekleri hangi sıklıkta tüketmek gerekiyor? Az önce bahsettiğimiz gibi; probiyotikler, düzenli olarak tüketildiğinde fayda sağlayan bir bakteri olarak ön plana çıkıyor. Günde bir kâse doğal ev yapımı yoğurt veya 1- 1,5 bardak kefir içmek kabul edilen miktarlar olarak görülüyor. Bunun yanı sıra diğer probiyotik içerikli gıdaların günlük bir porsiyon ile sınırlandırılması gerekiyor. Tüketilen probiyotik içerikli gıdanın, 1 milyon üzerinde probiyotik bakteri sayısına sahip olması da başka bir gereklilik. Tercihen gün içerisinde probiyotik içerikli gıdalar tüketilebileceği gibi, gece ara öğüne veya akşam yemeğine de dahil edilebilir. Son olarak; bağırsak sağlığını korumak adına probiyotik içerikli gıdaların tüketimine başlamak için ihtiyaç duymayı beklememek gerekiyor.

PAYLAŞ

NBL ÜRÜNLERİ