Bizi Takip Edin!

Kış Aylarında Hastalıklardan Korunmak İçin Ne Yapmalıyız?

Kış ayları ile birlikte bakteriler hareket edebilecekleri uygun ortamları bulurlar. Bu durum daha çok hastalanmamıza neden olur. Fakat daha çok hastalanmamızın tek sebebi bu değildir. Kış koşulları ile birlikte günlük yaşam alışkanlıklarımızı yerine getiremememiz hastalıklara uygun ortam sağlar. Sağlıklı yaşam alışkanlıklarımızı yerine getiremememiz ise bağışıklık sistemimizin zayıflaması ile sonuçlanır. Peki kış aylarında hastalıklardan korunmak için neler yapılmalıdır? İşte kış aylarında hasta olmamak için mutlaka yapılması gerekenler.

Kış aylarında hastalıklardan korumak için neler yapılmalıdır?

Kış aylarında hastalıklara karşı yapılması gerekenleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Uyku, hayatımızda büyük öneme sahiptir. Çünkü uyuduğumuz zaman vücudumuz yapım sürecine girer ve tekrardan inşa olur. Fakat yeteri kadar ve sağlıklı uyumamamız stres hormonunun salgılanmasını sağlayarak bağışıklığımızın zayıflamasına neden olur. Bu yüzden karanlık ve teknolojik cihazların olmadığı bir odada yeteri kadar uyumak büyük öneme sahiptir.
  • Mevsim geçişlerinde ve kış aylarında bağışıklık sistemini destekleyen vitamin ve mineral deposu besinleri tüketmek büyük öneme sahiptir. Bu doğrultuda A, D, E, K, C gibi vitaminlere ve demir, çinko gibi minerallere önem verilmelidir.
  • Son zamanlarda yapılan araştırmalar bağırsaklarımız ve bağışıklık sistemimiz arasında güçlü bir bağlantı olduğunu göstermektedir. Bağırsaklarımızda bir flora yani bakteri topluluğu bulunmaktadır. Bu florada hem zararlı hem de dost bakteriler yer almaktadır. Dost bakterilerin sayıca çok olması aynı zamanda bağışıklık sistemimizin kuvvetleneceği anlamını taşımaktadır. Bu yüzden dost bakteriler yani probiyotikler açısından zengin beslenmek oldukça önemlidir.
  • Kış aylarında vücudumuzun hastalıklara karşı savaşabilmesi için güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olması gerekmektedir. Güçlü bir bağışıklık sisteminin en önemli adımlarından bir tanesi ise stressiz bir yaşamdır. Bu yüzden stres yaratan durumlar ve kişilerden uzak durmaya çalışılmalıdır.
  • Kapalı ve kalabalık ortamlardan mümkün olduğunca kaçınılmalıdır.
  • Öğünler atlanmamalı ve öğünlerin her besin grubuna hitap etmesine dikkat edilmelidir. Gün içinde kan şekerinin düşmesi durumunda sağlıklı atıştırmalıklar mutlaka yakında bulundurulmalıdır. Sağlıklı atıştırmalıkların bulunması, zararlı yiyeceklerin tüketilmemesi için büyük öneme sahiptir.
  • Vücudun işleyişi için günlük 2,5- 3 litre su tüketmeye özen gösterilmelidir. Bu doğrultuda gerek iş yerinde gerekse evde bir sürahiye sahip olunmalıdır.
  • Sigara, alkol ve kahve gibi alışkanlıkların bağışıklığı güçlendiren vitamin ve minerallerin emilimini güçlendirdiği unutulmamalıdır. Ayrıca bu tarz alışkanlıklar alınan vitamin ve minerallerin de atılımını hızlandırmaktadır.
  • Kış mevsiminde hava koşullarına uygun bir şekilde giyinmek ve kişisel hijyene dikkat etmek büyük öneme sahiptir. Özellikle yemekten önce ve sonra, bir yere dokunulduğunda mutlaka eller yıkanmalıdır. Enfeksiyonel hastalığa sahip olan kişilerle temasta bulunmamalıdır. Konuşma esnasında ağızdan küçük damlacıklar çıktığından dolayı birisiyle iletişimde bulunurken 1 metre sınırı korunmalıdır.
  • Vücut direncinin artırılması için egzersize gereken önem verilmelidir. Egzersiz bağışıklık hücrelerinin aktive olmasını sağlamaktadır. Çünkü egzersiz ile vücudumuza verdiğimiz mikro zararlar bağışıklık hücrelerinin aktive olmasını sağlamaktadır.
PAYLAŞ

NBL ÜRÜNLERİ