Bizi Takip Edin!

Bahar Aylarında Tercih Edebileceğiniz Yurtiçi 8 Tatil Destinasyonu

Havaların ısınmasıyla birlikte bazılarımız tatil planları yapmaya, bazılarımızsa o planları hayata geçirmeye başladı bile! Çünkü yaz tatili çok keyifli olsa da aslında bahar ayları ülkemizin güzelliklerini keşfetmek için daha uygun. Bahar aylarında yaz aylarının aksine ülkemizin birçok köşesi daha bakir ve huzurlu! Peki baharın tadını çıkarmak için rotamızı nereye doğru çevirmeliyiz? İşte bahar aylarında tercih edebileceğiniz 8 yurtiçi tatil destinasyonu!

  1. Şirince

İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı küçük bir köy olan Şirince, yılın her mevsimi keyifli; ancak kabul etmek gerekir ki bahar aylarında bambaşka bir atmosfere bürünüyor. Çünkü Şirince’nin yemyeşil doğası, temiz havası ve benzersiz manzarası en güzel halini belki de baharda alıyor. Siz de eski Türk konaklarıyla dolu Şirince sokaklarında gezerek manzaranın tadını çıkarabilir; Şirince’nin meşhur lezzetlerini tadabilirsiniz.

  1. Kapadokya

Nevşehir’de bulunan bu benzersiz bölge de her mevsim farklı güzellikteki yerlerden. Ancak siz soğukta üşümek yerine güzel havada yeni yerler keşfetmekten yana olanlardansanız bizce Kapadokya gezinizi baharda gerçekleştirmelisiniz. Gökyüzündeki rengarenk sıcak hava balonları, Göreme Açık Hava Müzesi, Ihlara Vadisi ve daha fazlası baharda Kapadokya’da tadını çıkaracağınız güzelliklerden yalnızca birkaçı.

  1. Yedigöller

 Zaten kış boyu kötü hava koşullarının, yoğun iş yaşamının arasında sıkışıp kaldık; şimdi biraz doğada zaman geçirelim diyenlerdenseniz bahar aylarında Bolu- Yedigöller seyahati tam sizlik! Batı Karadeniz’in bu yeşil cenneti, bu mevsimde doğanın uyanışına tanıklık etmek için son derece ideal. Siz de milli park özelliği taşıyan Yedigöller’de uzun doğa yürüyüşleri yapabilir; keyifli dağ evlerinde konaklayabilirsiniz.

  1. Assos

Bahar aylarında mutlaka görülmesi gereken bir güzelliğe bürünen lokasyonlardan birisi de Assos- Çanakkale. Mitolojik hikayelere konu olan bu harika yer, aynı zamanda Antik bir liman bölgesi. Siz de denizin en temiz haline tanık olmak ve Assos’un taş evlerle kaplı tarihi sokaklarında dolaşmak için bahar aylarında rotanızı Çanakkale’ye doğru çevirebilirsiniz.

  1. Akyaka

 Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Akyaka, baharda huzur ve sakinlik arayanların vazgeçilmez lokasyonlarından. İsmini içerisinde bulunan nehirden alan bu sevimli yer, ayrıca her türlü doğa sporuna da son derece elverişli. Siz de el değmemiş koylarda yüzmenin tadını çıkarmak, unutulmaz doğa yürüyüşleri yapmak ve kendinizi huzurun kollarına bırakmak için baharda Akyaka’yı ziyaret edebilirsiniz.

  1. Bodrum

Yaz tatillerinin vazgeçilmez lokasyonu Bodrum, bahar aylarında belki de en keyifli dönemini yaşar. Çünkü baharda Bodrum, yazın aksine son derece sakin ve huzurludur. Yani temiz koyların, güzel doğanın tadını en iyi haliyle bu mevsimde çıkarabilirsiniz. Bu nedenle özellikle daha önce baharda Bodrum’u görmediyseniz tatil planı yaparken bu seçeneği de göz önünde bulundurun deriz.

  1. Gaziantep

 Yazın zaten deniz ve güneşe doyuyoruz. O halde baharda biraz da kültür turuna çıkmaya ne dersiniz? Cevabınız evetse sizi Gaziantep’e doğru alalım. Kültür ve yeme turizminin benzersiz lokasyonlarından olan bu güzel şehir, bahar aylarında gezmek için son derece idealdir. Çünkü yazın yüksek sıcaklıkları henüz yüzünü göstermeye başlamamıştır bile. Tarihi hanları, çarşısı, sokakları, müzeleri ise Antep’te sizi bekleyen güzelliklerden sadece birkaçıdır.

  1. Mardin

Ülkemizin en kıymetli bölgelerinden olan Mardin, farklı kültürlerle harmanlanmış çok özel bir coğrafyadır. Tarihi kalenin eteklerine kurulmuş bu eski kent, tarih boyunca farklı kökenden insanlara ev sahipliği yapmış ve halen de yapmaya devam etmektedir. Eğer siz de baharda tarihi ve kültürel bir gezi yapmak istiyorsanız gizemli Mardin sokaklarını keşfedebilirsiniz.

PAYLAŞ

NBL ÜRÜNLERİ