Bizi Takip Edin!

Kış Aylarında Vücudumuzda Ne Tür Değişiklikler Yaşarız?

Vücudumuzdaki kusursuz denge, belirli iç ve dış etmenlere bağlı olarak değişebilir. Bu dengeyi etkileyen dış etmenlerin başında ise sıcaklık değişimleri gelmektedir. Kış aylarında havaların soğuması ile birlikte vücudumuz bu duruma metabolik olarak uyum sağlamaya çalışır. Bu sebeple daha fazla enerjiye ihtiyaç duyabilir; bu da bize daha fazla yemek yeme isteği olarak kendisini gösterebilir. Burada önemli olan elbette vücudun enerji ihtiyacını sağlıklı besinlerle karşılamaktır.

Kış aylarının vücudumuzda yarattığı bir diğer etki ise bağışıklık sistemi sağlığımızın zayıflamasıdır. Sıcaklıkların düşmesi, enfeksiyonların daha yaygın görülmesine ve bulaşıcı hastalıkların daha kolay ortaya çıkmasına sebebiyet verebilir. Bu nedenle özellikle kış aylarında çeşitli sağlıklı yaşam alışkanlıkları ile bağışıklık sistemi sağlığı ve vücudun bu sürece uyum sağlama yeteneği desteklenmelidir.

Peki; gelelim asıl soruya… Kış aylarında sağlımızı korumak ve desteklemek için ne gibi hazırlıklar yapmalıyız?

 

Kış aylarında sizi hastalıklardan koruyacak bazı öneriler!

  • Düzenli ve çeşitli bir beslenme programı benimsenmelidir. Bu programın içerisinde vitaminlere, minerallere, karbonhidratlara, proteinlere ve yağlara dengeli bir şekilde yer verilmelidir.
  • Sağlıklı bir uyku düzeni oluşturulmalı ve kaliteli uykuya önem verilmelidir. Çünkü kaliteli uyku, bizi hastalıklardan koruyan bağışıklık sistemimiz için çok önemlidir.
  • Bulaşıcı hastalıkların oldukça yaygın bir şekilde görüldüğü kış aylarında, kişisel temizliğe ekstra özen gösterilmeli ve eller sık sık yıkanmalıdır.
  • Stresten mümkün olduğunca uzak durulmalı ve stresin bağışıklık sistemi sağlığını olumsuz yönde etkilediği unutulmamalıdır.
  • Genel sağlığımız için oldukça önemli olan A, B, C, E, D vitaminleri; demir, folik asit, çinko, selenyum gibi mineraller bakımından zengin beslenilmelidir.
  • Düzenli bir şekilde egzersiz yapılmalıdır. Düzenli egzersiz yapmak bizi her mevsimde korur; fiziksel ve zihinsel sağlığımızı geliştirir.
  • Sindirim sistemi sağlığımız, genel sağlığımız için de çok önemlidir. Sağlıklı bir sindirim sistemi aynı zamanda sağlıklı bir bağışıklık sistemi anlamına gelir. Bu nedenle kış aylarında probiyotik ve prebiyotik bakımından zengin doğal besinler tüketerek sindirim sistemi ve bağışıklık sistemi sağlığı desteklenebilir.
  • Su tüketimi, yalnızca yaz aylarında değil her mevsimde aynı derecede önemlidir. Bu nedenle kış aylarında genel sağlığı korumak için yeteri kadar su tüketmeye özen gösterilmelidir.
  • D vitamini vücudumuzun en fazla ihtiyaç duyduğu vitaminlerin başında gelir. Kış aylarında ise D vitamini kaynağı olan güneş ışınlarından mahrum kalırız. Bu da vücudumuzun D vitamini bakımından eksik kalmasına sebebiyet verebilir. Bu nedenle özellikle kış mevsiminde D vitamini içeren besinler tüketmeye özen gösterilmeli ve mümkün olduğunca güneş ışınlarından yararlanılmalıdır.
PAYLAŞ

NBL ÜRÜNLERİ