Bizi Takip Edin!

Havalar Serinlemeden Bağışıklık Sistemimizi Güçlendirecek Tavsiyeler

Havaların serinlemesiyle birlikte her mevsim geçişinde olduğu gibi beslenme alışkanlıklarımız, uyku düzenimiz ve yaşam stilimiz değişmeye başlıyor. Yaz aylarında tüketilen hafif ve yağsız yiyeceklerin yerini artık daha ağır ve daha yağlı yiyecekler alıyor. Üzerimizdeki sorumluluk yükü ve stres de benzer şekilde yaz aylarına göre daha fazla. İşte tüm bu değişiklere vücudumuzun adapte olma süreci çok önemli. Çünkü vücut, bu değişikliklere adapte olamadığında bağışıklık sistemi zayıflıyor. Sonra gelsin salgın hastalıklar! Bu nedenle havalar serinlemeden ve mevsim değişmeden bağışıklık sistemi sağlığını desteklemekte fayda var. Peki bunun için ne yapmalıyız? İşte bağışıklık sistemi sağlığınızı destekleyecek bazı tavsiyeler!

Yeteri kadar su tüketin

Su tüketimi başta sindirim sistemi olmak üzere genel sağlığımız üzerinde çok ama çok etkili. Hücrelerin iletişim kurması, zararlı maddelerin vücuttan atılması ve vücut sistemlerinin işleyişi için vücudumuz suya ihtiyaç duyuyor. Yeteri kadar su tüketmek ayrıca sağlıklı enerji depolamamıza yardım ediyor. Bu nedenle bağışıklık sistemi sağlığını desteklemek için gün içinde tüketilmesi gereken ortalama su miktarını tüketmek şart!

İşlenmemiş gıdalar tüketin

İşlenmiş gıdalar sağlığımız için oldukça zararlıdır. Market raflarında gördüğümüz paketli gıdaların birçoğu işlenmiş gıda kategorisinde yer alır. Bu nedenle mümkün olduğunca toksinsiz, doğal yiyecekler tüketmeye özen göstermemiz gerekiyor. Doğal gıdalarla beslendiğimizde aynı zamanda vitamin ve mineraller açısından da zengin beslenmiş oluruz.

Yeşil yaprakları bitkileri beslenmenize dahil edin

Yeşil yapraklı bitkiler, asidik pH seviyesini (hastalık durumu), alkali pH seviyesine (sağlık durumu) çevirir. Bu tarz bitkiler ayrıca kalsiyum, magnezyum gibi doğal mineraller bakımından da çok zengindir. Bu nedenle antioksidan kaynağı olan yeşil yapraklı bitkileri beslenmenize bolca dahil etmeye özen gösterin.

Çiğ sebze ve meyve tüketin

Birçok araştırma çiğ sebze ve meyve tüketiminin kansere karşı güçlü bir kalkan görevi sağladığını ortaya koyuyor. Dolayısıyla bu tarz meyve ve sebzelerin bağışıklık sistemi sağlığını ciddi şekilde desteklediğini söyleyebiliriz. Çiğ sebze ve meyvelerde bulunan yüksek enzim, zararlı bakterileri ve zararlı hücreleri diğerlerinden ayırarak bağışıklık sisteminin bunları yok etmesini sağlar. Dolayısıyla beslenme programınızda çiğ sebze ve meyvelere yer vermeyi de unutmayın.

Probiyotiklerin faydalarından yararlanın

Probiyotikler, bağırsaklarımızda yaşayan dost bakterilerdir. Bu yararlı bakteriler, sindirim sisteminin düzenlenmesine ve bağışıklık sisteminin desteklenmesine yardımcı olurlar. Probiyotikler aslında vücudumuzda var olsalar da sağlıksız beslenme, antibiyotik ilaç kullanımı gibi çevresel faktörlere bağlı olarak azalabilir ve hatta yok olabilirler. Bu nedenle sizler de beslenme düzeninize yoğurt, kefir, nar ekşisi, turşu, süzme peynir, şalgam, boza, sirke, bitter çikolata gibi probiyotik bakımından zengin besinleri dahil edebilir veya probiyotik takviyeleri ile bağışıklık sistemi sağlığınızı destekleyebilirsiniz.

Uyku düzeninizi koruyun

Uyku vücudumuzdaki hasarların onarıldığı en önemli zaman dilimidir. Uyku süresi ve düzeni ise direkt olarak bir sonraki günkü enerji seviyemizi belirler. Sağlıklı bir bağışıklık sistemi için yeteri kadar uyumak ve vücudu dinlendirmek çok önemlidir. Bu nedenle bağışıklık sistemi sağlığınızı desteklemek ve korumak için uyku düzeninizi korumaya özen gösterin.

Düzenli egzersiz yapın

Düzenli egzersiz yapmanın fiziksel ve zihinsel sağlığımıza sayısız faydası vardır. Düzenli egzersiz bedenimizi güçlendirir ve stresi azaltır. Bütün bu faydalar ise bağışıklık sistemi sağlığını destekleyen durumlardır. Vücudun oksijen almasını sağladığı için bağışıklık sistemi sağlığına da sayısız fayda sağlar. Dolayısıyla özellikle mevsimler değişirken düzenli egzersiz yapmaya özen göstererek bağışıklık sistemini desteklemekte fayda vardır.

 

**Sayfanın içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren öğelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.

PAYLAŞ

NBL ÜRÜNLERİ